GPS wandeling
Uitstappen in de omgeving
Voyages organisés - sorties accompagnées
Station de Trail
VTT / Cyclotourisme(fiets)
Uitstappen te paard

Opvang > Ontspannings uitstappen > Enkele voorbeelden van wandel uitstappen

Enkele voorbeelden van wandel uitstappen

Rondom het meer

Duur : 1 h 30

Sinds 1911,heeft men een wandelweg aangelegd rondom het meer van Gérardmer en het laatste stuk werd in 2001 voor het publiek opengesteld.
Sinds 2004 bevinden er zich omheen het meer panelen die verwijzen naar de oorsprong van de gletsjer, fauna, flora.
Enkele plaatsen zoals de brug aan de watersportbasis of het Lido bieden een prachtig uitzicht.

Wandelroute :

 • Volg de kade langs het meer aan de zijde van de aanlegsteigers
 • wandel vervolgens tot aan het zwembad-sauna- bowling en ijsschaats complex
 • je komt vervolgens aan het parc Sion en ontdek er al gauw het Congres Gebouw met de Villa Montplaisir en de Espace L.A.C.
 • neem de wandelbrug en geniet van een mooi zicht van af het watersportcomplex (zeilen, aviron, surf) over het meer
 • Ter hoogte van de Roche du Lace verlaat je even de waterkant om de Chemin du tour du lac(weg rond het meer) in te slaan
 • juist voorbij de kamping neem je de weg die het bos ingaat en je bereikt terug de waterkant en wandelt langsheen de eigendom gelegen aan de baai van Kattendyke.
 • Dit deel is niet toegangelijk voor kinderwagens of rolstoelen
  Je passeert vervolgens de Roches Noires(zwarte rotsen) en het Lido(strand) en je bevindt je op de frontale morene van de oude gletsjer. Voetbruggen en loopplanken vergemakkelijken je wandeling langs de waterboord tot aan het Meyon Kruis.
 • Je bereikt nu het wandelpad dat naast de D417 is aangelegd richting Gérardmer.
 • Het meer bevindt zich aan je rechter zijde en je komt uiteindelijk aan watersportcomplex om even verder de Quai du Lac terug te vinden, beginpunt van deze aangename wandeling.
 • Deze wandeling en twaalf andere wandelingen, vindt je terug in de brochure « circuits de randonnées autour de la Vallée des Lacs »(wandelcircuit in de Vallei der Meren) Dienst voor Toerisme: 6,00€

  De waterval van de Saut des Cuves

  Duur : 20 min

  Vetrek : Le Saut des Cuves

  Om de Saut des Cuves te bereiken, vertrekkend vanuit Gérardmer volg je richting Colmar. Maak gebruik van de parking aan je linker kant van de weg voor je aan de brug en het rond punt komt dat naar Col de la Schlucht en St Dié des Vosges leidt.

  Opgelet de boorden van de waterval zijn gevaarlijk. Laat de kinderen niet alleen in deze omgeving!!!
 • vanaf de parking steek je de weg over ter hoogte van de brug, en volg je de weg tot aan de Casacade (waterval) van Saut des Cuves.
 • Volg de weg en wandel hogerop aan je rechter kant terwijl je de afbakening volgt.
 • Je loopt in een soort bocht die je uiteindelijk terugbrengt naar het beginpunt der wandeling.
 • De wandelingen van de Perles des Volognes

  Duur: er zijn drie(3) wandelingen voorzien: de eerste duurt 20 min en gaat tot aan de Pont des Fées (Feeën Brug), een tot aan Iles Marie Moise duurt 30min en tenslotte tot les Vannes, 1 uur.

  Vetrek : Le Saut des Cuves

  Om Saut les Cuves te bereiken vanuit Gérardmer volg je richting Colmar. Er bevindt zich een parking aan het rondpunt voor de brug aan je linker zijde op de weg richting Col de la Schlucht en St Dié des Vosges

 • Vanaf de parking steek je de brug over en neem je vervolgens de bosweg van Holveck tot aan de Pont de Fées, les Iles Marie Louise zijn niet veraf en les Vannes is een klein uurtje wandelen. Deze weg is toegangkelijk voor kinderwagens.
 • Let wel dat de terugweg langs de overzijde niet mogelijk is voor kinderwagens(poussette)
 • Neem je deze weg dan kom je voorbij de Pierre Charlemagne.
 • Deze en andere wandelingen vragen meestal meer uitleg of een gids. Informeer je bij de Dienst voor Toerisme van gérardmer/Xonrupt.

  Le Pont des fées :Le Pont des fées is een middeleeuwse uit steen opgetrokken brug die zich over de rivier de Vologne buigt. De geschiedenis vertelt dat als zou er een fee de aandacht der ridders hebben getrokken die hen een drankje aanbood. Nadat ze dit drankje hadden genoten werden ze zo welwillend dat ze de ganse nacht doorbrachten met....het bouwen van de brug.
  De oorsprong van de naam Pont des Feés komt waarschijnlijk van de plaatselijke benaming die men aan de epicea gaf: »fie of fée »

  De eilandjes Marie LouiseDe eilandjes Marie Louise vinden hun naam terug bij een gravin van Lotharingen. Men vond daar de parel mosselen waarmee de gravin zich zou getooid hebben...In 1737 ontvingen de zonen van LodewijkXV(LouisXV) deze parels als geschenk tijdens hun verblijf in de Vogezen.

  La Pierre Charlemagne :
  La Pierre Charlemagne: blijkbaar zou de keizer zich op deze steen hebben neergezet om uit te rusten tijdens een jachtpartij, terwijl zijn paard de weg had willen voortzetten en zou vervolgens een trap gegeven hebben in het graniet. Dit zou een een afdruk hebben nagelaten.

  De toppen der Vogezen

  De Route des Crêtes(open voor het verkeer van mei tot november) leidt je over 80Km door de Ballons Vosgiens.Het is zéker een der mooiste uitstappen per auto in de Hautes-Vosges.

  Enkele niet te missen stopplaatsen:

 • 4 Berg Meren : Lac Vert, Lac des Truites, Lac Noir en Lac Blanc
 • Het natuurreservaat van Tanet-Gazon du Faing kent een oppervlakte van 505ha en telt een fauna van 259 soorten en een flora van maar liefst 519 soorten.
 • Col de la Schlucht vormt het hoogste bergpas uit de Vogezen en met zijn 1139meter verbindt hij Gérardmer met Munster.
 • De Honeck is de tweede hoogste top der Vogezen met 1362meter
 • De Markstein is biedt je een waaier aan wondermooie panorama's en vergezichten in alle richtingen
 • De Grand Ballon is de hoogste top der Vogezen met 1424meter.
 • Le Vieil Armand, of Hartmannwillerskopf plaats waar verschrikkelijk strijd werd geleverd tijdens de oorlog van 1914/18 en meer dan 30000 soldaten (franse en duitse) lieten er het leven...
 • Al deze uitstappen en aangegeven wandelwegen werden op kaart gezet met ref.IGN25/1000 . Deze kaart is te koop bij de Denst voor Toerisme.


  Office de Tourisme intercommunal Gérardmer - Monts et Vallées 4 place des Déportés, 88400 Gérardmer
  Tél. : 03 29 27 27 27
  Fax : 03 29 27 23 25
  www.gerardmer.net
  Wettelijke voorwaarden Ons kontakteren

  Discover Accomodation Restaurants Sports Leisure Familie Textiles
  Webcams Vakantieverblijven te huur Restaurants Sportieve Aktiviteiten Welzijn Accommodatie Fabriekswinkels
  Video Hotels Herbergen Watersport aktiviteiten Shopping Horeca Huislinnen
  Foto's van de Vallei der Meren Gastenkamers Streek produkten Wit-Plezier Marktdagen Praktische info Bezoek aan de textielfabrieken
  Ambachtelijke bedrevenheid Kampeerterreinen   Ski station Museums en Tentoonstellingen Activiteiten met de familie  
    Kampeerwagens     Tuinnen Activiteiten met de familie